Koncentration under träning

0010817279O-565x849Oavsett vilken typ av träning det gäller kommer du att behöva en viss grad av koncentration. Olika träningstyper kräver mer eller mindre av denna ingrediens i träningen. Är du den som bara motionerar för att få lite frisk luft och svett på kroppen för ett sundare liv kanske det inte ligger så mycket koncentration i detta. På det planet ligger koncentrationen mer åt att verkligen ha den disciplin som krävs för att utföra sin motion regelbundet. Det är också en typ av koncentration som leder till ett bättre och hälsosammare liv.

När du däremot har tränat för att uppnå vissa mål kan det handla om att bygga muskler eller att gå ned i vikt. Det kan också gälla att komma runt löparbanan under en viss tid. Det hela handlar om att det hela tiden finns ett nytt mål att nå. Kanske detta låter som att du aldrig kommer att bli nöjd med dig själv. Så är det oftast inte, utan det handlar mer om att behöva ett mål för att få den motivation som behövs för din träning och motion. I dessa fall kommer det att behövas en högre grad av koncentration under dina träningspass för att verkligen nå dina uppsatta mål.

Som en sista typ av träning, där det hela tiden behövs den högsta graden av koncentration och motivation som du kan uppbringa, är när du tränar för att komma vidare. Här gäller det oftast den inneboende viljan att vara en av de bästa inom din gren. Detta är ett elittänkande som inte passar alla, men har du motivationen och viljan är det bara den hårda träningen kvar som kommer att leda dig till dina mycket högt uppsatta mål. Ta dock vara på den del av koncentrationen som talar om för dig när din kropp har fått nog, så att du verkligen kan fortsätta din träning utan att skada dig istället.