Skillnaden mellan hälsosam träning och elitnivå

0010815531O-849x565Att vara den som tränar din kropp för att må bra och hålla formen under större delen av ditt liv är att vara medveten om vad din kropp verkligen behöver. Det kan vara allt från att cykla till att målmedvetet träna på gym. Här handlar det om att uppnå de resultat som gör att du mår bra, ser bra ut och har en god kondition. Denna träning är till för strandlivet och ditt eget personliga självförtroende. Detta är naturligtvis den typ av träning och motion som när den kombineras med ett sunt liv gällande kost och friluftsliv är det som kallas för ett hälsosamt liv.

Från detta till att gå in i sin träning för att uppnå en viss klass i konkurrensen inom olika sporter på elitnivå är som att jämföra hastigheten på en sköldpadda med en racerbil. Det är alltså helt omöjligt. När det handlar om att träna på elitnivå kommer du in i ett liv som enbart kommer att handla om vad du presterar och uppnår varje dag i din träning. Är det då också ett lag som du ingår i kommer du hela tiden att behöva vara på topp för att behålla din plats. Här handlar det inte längre om träning, utan om ett heltidsarbete för att forma din kropp till ett verktyg i ditt privatekonomiska liv.

Naturligtvis finns det någonting emellan dessa olika typer av träning, och det är de som verkligen gillar att pressa sig, och vill uppnå högre mål hela tiden. Här ses inte träningen som ett arbete, utan mer som ett fullfjädrat fritidsintresse. Här är det mycket koncentration och kunskap som behövs gällande din träning. Du måste veta hur mycket din kropp klarar, och att väl känna till de signaler som talar om att du har fått nog. Många gånger är det bara den signalen som säger att t.ex. en tung hantel var för mycket.